Hollandse garnalen met gebakken venkel en gepofte tomaatjes

Hollandse garnalen met gebakken venkel en gepofte tomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze Hollandse garnalen met gebakken venkel en gepofte tomaatjes en zet een smaakvol gerecht op tafel! Ideaal voor een zomerse dag.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Euroma Lemon Pepper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hollandse garnalen met gebakken venkel en gepofte tomaatjes op tafel.

  1. Breng een liter water aan de kook. Pluk topjes groen van de venkelknol om later mee te garneren.
  2. Snijd de venkelknollen in 8 parten en kook deze 4 minuten in het water. Spoel ze koud en laat goed uitlekken. Verwarm olijfolie in een wok en bak hierin de stukjes venkel 2 minuten. Bestrooi met poedersuiker en bak door totdat ze licht kleur krijgen.
  3. Verwarm de oven voor op 200C. Snijd het vel van de tomaatjes iets in en bestrooi met zeezout en JB Lemon Pepper. Besprenkel ze met olijfolie. Plaats de tomaatjes 8 minuten in de oven.
  4. Maak de garnaaltjes aan met JB lemon pepper, citroensap en wat olijfolie.
  5. Verdeel de tomaatjes, garnaaltjes en de stukjes venkel over de borden. Garneer met de topjes groen van de venkelknollen.
eet smakelijk