Spinazie risotto met gambas

Spinazie risotto met gambas

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse klassieker met een twist! Een smaaksensatie van spinazie, knoflook, en risottorijst. Hierbij bakken we garnalen in knoflookolie: de finishing touch!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Spinazie uit de diepvries
  • 900 g Gamba's diepvries
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Spinazie risotto met gambas op tafel.

  1. Ontdooi en pel de gamba's en verwijder het darmkanaal.
  2. Pel en hak de uien en knoflook en dep ze droog. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de uien en knoflook in de olie. Voeg de risotto toe en bak even mee. Voeg de witte wijn en groentebouillon toe, roer goed door en laat gedurende 20 minuten op zacht vuur zonder deksel het vocht inkoken. Schep de spinazie erbovenop en rasp er kaas over. Laat nog 10 minuten garen totdat de rijst beetgaar is.
  3. Doe de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin 1 teentje knoflook mee. Voeg de schelpen en gamba's toe. Voeg zeezout en een beetje chilipeper toe. Laat zachtjes sudderen, ongeveer 2 minuten aan elke kant.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Risotto spinazie