Iers recepten

Zelf Iers gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Iers recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Rozemarijn krieltjes met biefstuk en venkel-kappertjessalade

Rozemarijn krieltjes met biefstuk en venkel-kappertjessalade

jumbo badge jumbo

Een snelle en smaakvolle maaltijd van rozemarijn krieltjes met malse biefstuk en een frisse venkel-kappertjessalade. In combinatie met de yoghurtdressing krijgt dit gerecht die extra kruidige touch.

20 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1000 g Krieltjes
  • 800 g Venkel
  • 2 rode ui
  • 180 ml Yoghurt dressing
  • 400 g Iers rund biefstuk
  • 4 tl Rozemarijn gedroogd
  • 1 snufje peper
  • 1 el Kappertjes
  • 2 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rozemarijn krieltjes met biefstuk en venkel-kappertjessalade op tafel.

  1. Maak de venkel schoon en snijd in dunne reepjes. Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
  2. Verhit in een koekenpan de helft van de margarine. Bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin. Meng de rozemarijn door de krieltjes en bak nog voor 1-2 minuten.
  3. Meng de venkel met de ui, de kappertjes en yoghurtdressing. Breng op smaak met peper.
  4. Verhit in een koekenpan de resterende margarine. Bestrooi de biefstuk met peper en bak het vlees in 2-3 minuten bruin en van binnen rosé of naar wens gaar.
  5. Serveer de biefstuk op een bord samen met de krieltjes en venkel-kappertjessalade.