Crispy katenspek uien- en kaasstengels

Crispy katenspek uien- en kaasstengels

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke crispy katenspek uien- en kaasstengels: bladerdeeg gedoopt in geklutst ei, bestreken met uien en katenspek, bestrooid met geraspte kaas en gebakken tot in perfectie. Lekkerder snack je niet!

15 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Crispy katenspek uien- en kaasstengels op tafel.

  1. Ontdooi het bladerdeeg en leg de plakjes op een werkblad of plank met wat bloem tegen het plakken. Snijd elk plakje in drietjes van 3x3 cm.
  2. Kluts een ei en bestrijk de reepjes ermee.
  3. Snipper uien heel fijn en snipper plakjes katenspek heel fijn. Verhit wat olie in een pannetje en bak de uien en katenspek kort aan. Breng op smaak met peper (geen zout gebruiken).
  4. Leg de reepjes op een bakplaat met bakpapier (of keramisch bakpapier) en bestrijk met de massa uit de pan. Verdeel de geraspte kaas erover.
  5. Zet de bakplaat in de voorverwarmde heteluchtoven op 190 graden en bak in ongeveer 20 minuten mooi krokant en goudbruin.
  6. Serveer als simpel super snackje.
  7. Gebruik ter besparing keramisch bakpapier in plaats van bakpapier. Dit is eeuwig te gebruiken, goed afwasbaar en kan tegen hoge temperaturen. Te koop bij de betere kookwinkels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees