- 150 ml Water
- 40 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Indiaas naanbrood (10 stuks) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 35 C.
- Smelt de boter.
- Meng in een kom de bloem met de gist en het zout en voeg al roerend de yoghurt, 75 ml gesmolten boter en het water toe.
- Meng alles tot een samenhangend deeg.
- Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkvlak in circa 10 minuten soepel en elastisch.
- Laat het deeg circa 30 minuten in de oven rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Haal het deeg uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 C.
- Hak de koriander fijn.
- Pel en pers de knoflook en roer ze met de koriander en de peper door de rest van de gesmolten boter.
- Kneed het deeg nog een keer door en verdeel het in 10 stukken.
- Druk ze uit tot druppelvormige platte broodjes, leg ze op 2 ingevette bakplaten en bestrijk ze royaal met de korianderboter.
- Schuif de bakplaten met 10 cm tussenruimte in de oven en bak de naanbroden in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze op een rooster afkoelen.