- 375 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Heerlijk romige krokante prei taart op tafel.
- Los de gist op in de melk en voeg bij bloem, boter en zout. Kneed tot een lekker gistdeeg en voeg eventueel extra melk toe als het te stevig is. Laat het deeg een half uur rusten.
- Was de prei en snijd in ringen. Snipper de ham en bacon en bak kort aan in wat boter of olie. Voeg daarna preiringen toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
- Meng in een schaal zure room, geraspte kaas, bloem en eieren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg dan het prei-ham-bacon mengsel toe en verwarm al roerend lichtjes.
- Vet een springvorm in en strooi er wat paneermeel in tegen plakken. Doe het deeg in de vorm en zorg voor een opstaande rand. Giet het prei mengsel op het deeg in de vorm en bak gedurende 45 minuten mooi goudbruin op 175 graden hetelucht.
- Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een stevige plank. Verwijder de springvorm en snijd in stukken. De taart is zowel warm als koud lekker.