- 400 ml Water
- 2 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke boerenkoolstamppot met rode paprika op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
- Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak, met de deksel op de pan in 10 minuten.
- Verdeel na 10 minuten koken de boerenkool over de aardappelen en kook alles in 15 minuten gaar.
- Verhit intussen de margarine in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de paprika toe. Bak ze 5 minuten op een halfhoog vuur mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk 4 dl heet water in de pan en voeg de suiker toe.
- Laat de tomatensaus in 10 minuten op een laag vuur inkoken tot een dikke saus en de paprika beetgaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de aardappelen en de boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg zoveel van de melk toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
- Verdeel de stamppot over de borden en verdeel het paprikamengsel erover. Snijd de worst in vieren en leg de stukken bij de stamppot.