- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Spinazie en courgette ricotta cake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170C. Vet een diepe taartvorm in en bekleed met bakpapier.
- Bak de courgette met knoflook in 2 el olijfolie. Voeg spinazie toe en laat inklinken. Doe alles over in een vergiet en laat zoveel mogelijk vocht uitlekken.
- Meng de ricotta, feta, 1/2 van de parmezaanse kaas en eieren. Voeg zout, peper, groenten en broodkruim toe. Meng alles goed. Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas.
- Bak het mengsel in de voorverwarmde oven voor een half uur.
- Bak de aubergineblokjes in 2 el olijfolie tot ze smeuïg beginnen te worden en voeg knoflook toe. Bak even mee en voeg tomaten toe. Kruid met zout en peper (evt. bouillonblokje). Laat de saus 15 minuutjes rustig koken.
- Serveer de groentetaart met de zelfgemaakte tomatensaus.