- 2 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Spaghetti aglio olio e scampi op tafel.
- Laat grote garnalen eerst ontdooien, was ze en dep ze droog.
- Maak eerst de saus. Snipper de ui fijn en bak glazig in olijfolie. Voeg na 2 minuten geperste knoflook, gesnipperde chilipeper en salieblaadjes toe. Voeg tomatenpuree toe en blus af met 2 cl olijfolie en 100 ml droge witte wijn. Breng de saus op smaak met oregano, peper en zout en laat inkoken.
- Bereid nu de scampi. Neem een pan met rijkelijk olijfolie en bak de garnalen in enkele minuten mooi gaar. Zorg dat ze niet verbranden. Breng op smaak met peper en zout. Meng garnalen goed door de pittige saus.
- Gaar de spaghetti in een pan met zout water en een scheutje olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Laat spaghetti uitlekken en verdeel over de borden. Schep de garnalensaus erover en garneer met fijn gesnipperde basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.