Rode uiensaus

Rode uiensaus

Smulweb imageSmulweb

Pittig, zuur en ook zoet: deze rode uiensaus past perfect bij allerlei soorten vlees. Dit recept is zó gemaakt en voegt een heerlijke smeuïgheid toe aan ieder gerecht. Laat de saus het liefst een nachtje in de koelkast staan, zodat alle smaken lekker kunnen intrekken.

10 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Rode uiensaus op tafel.

  1. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snipper de uien en fruit deze aan in een beetje olie een pannetje samen met de tomatenpuree.
  2. Meng de komkommerblokjes en het uienmengsel goed door elkaar. Voeg dan de fijngehakte peterselie en koriander, de witte wijnazijn, suiker en tabasco toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de rode uiensaus het liefst 1 nachtje in de koelkast staan voor gebruik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Vlees