Tapas spaanse gehaktballetjes (albondigas) in pikante saus

Tapas spaanse gehaktballetjes (albondigas) in pikante saus

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Spaanse albondigas gehaktballetjes in pikante saus zijn ideaal voor bij de borrel of tijdens een tapasavond. Na het bereiden van de gehaktballetjes bak je deze op, waarna de fijngesneden knoflook, Spaanse peper en lente ui worden gefruit en tomatenpuree en suiker worden toegevoegd. Het geheel laat je nog 10 tot 15 minuten smoren op een laag pitje. Serveer warm en geniet!

25 min bereiden

borrel

5 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 250 g Tomato frito

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tapas spaanse gehaktballetjes (albondigas) in pikante saus op tafel.

  1. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar en maak er balletjes van.
  2. Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes hierin gedurende ongeveer 20 minuten.
  3. Verhit olie in een andere pan en fruit hierin de fijngesneden knoflook, Spaanse peper en de lente ui.
  4. Voeg na 5 minuten de tomatenpuree en suiker toe.
  5. Laat het geheel nog 10 tot 15 minuten smoren op een laag pitje.
  6. Voeg indien nodig zout toe voor de smaak.
  7. Serveer warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen