Burrata kaas recepten
Zelf Burrata kaas gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Burrata kaas recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 300 g Risottorijst
- 300 ml Droge witte wijn
- 500 ml bietensap
- 350 g gekookte rode bieten
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el boter
- 1.5 groentenbouillon blokje
- 3 stuks laurierblaadje
- 0.5 tl versgeraspte nootmuskaat
- 1 el witte wijn Azijn
- 2 bollen burrata
- 120 g walnoten
- 1 el Roomboter
- 15 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 Verse peterselie
- 1 Zout
- 1 peper
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Feestelijke Bietenrisotto met Burrata en Walnootkruim door Veggilaine op tafel.
- Verhit de boter in een braadpan. Fruit de ui/sjalot en knoflook voor 3 minuten.
- Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze 2 minuten mee.
- Schenk een flinke scheut bietensap en een scheutje wijn bij de rijst. Blijf goed roeren en laat dit inkoken en voeg weer beide toe.
- Brokkel ook de bouillonblokjes fijn en doe deze met de laurierblaadjes en nootmuskaat in de pan. Voeg ook de gekookte bieten in kleine blokjes toe. Blijf goed roeren.
- Blijf al roerend geleidelijk bietensap en wijn toevoegen tot de risotto is gaar gekookt.
- Roer tot slot de balsamico azijn door de risotto en vis de laurierblaadjes eruit.
- Hak de walnoten fijn en rooster deze 4-5 minuten op hoog vuur in een pan, tot goudbruin.
- Haal de walnoten van het vuur en voeg hier de boter en Parmezaanse kaas aan toe in de pan. Meng het geheel en laat dit volledig afkoelen op een bord.
- Serveer de risotto met de walnotenkruim, burrata en wat verse peterselie.