Romige aspergesoep met gerookte zalm

Romige aspergesoep met gerookte zalm

Smulweb imageSmulweb

Romige aspergesoep met gerookte zalm. Zelf getrokken aspergebouillon en romige roux met asperges geven de soep een geweldige smaak. Garneer de soep met gerookte zalm en dille of peterselie.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1500 ml Kookvocht
  • 100 g Roux

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Romige aspergesoep met gerookte zalm op tafel.

  1. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 1 cm.
  2. Kook de asperges en schillen afzonderlijk van elkaar ongeveer 15 minuten.
  3. Giet de schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
  4. Roerbak de asperges 15 minuten in wat roomboter.
  5. Maak met boter en bloem een roux en giet er het kooknat van de asperges en de schillen bij.
  6. Breng het geheel aan de kook en voeg er de geroerbakte aspergestukjes aan toe.
  7. Laat die nog meekoken totdat ze de gewenste gaarheid hebben bereikt.
  8. Voeg de room en de bouillonblokken toe.
  9. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
  10. Schep de soep in de borden en garneer met gerookte zalm en dille of peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Asperge