Pittige romige penne met kip en broccoli

Pittige romige penne met kip en broccoli

Smulweb imageSmulweb

Pittige romige penne met kip en broccoli. Goudbruine kipfilet met gefruite ui en knoflook in een saus van bouillon en witte wijn. Dit geheel op smaak gemaakt met chilipoeder, peper en zout en aangevuld met broccoli en penne. Gegarneerd met gesneden basilicum en Parmezaanse kaas.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige romige penne met kip en broccoli op tafel.

  1. Was de broccoli en snijd de roosjes van de stronk. Snijd de roosjes vervolgens in vieren. Kook de penne al dente in een pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in hapklare stukken. Verhit olie in een hapjespan en roerbak de kip in enkele minuten tot ze goudbruin worden. Haal de kip uit de pan en bewaar deze.
  3. Fruit kort de ui, knoflook, ansjovis en zongedroogde tomaatjes in dezelfde pan. Voeg de bloem toe en roerbak een minuutje mee. Voeg al roerend de kippenbouillon en witte wijn toe om een saus te maken. Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen, af en toe roeren.
  4. Proef de saus en breng op smaak met een snufje chilipoeder, peper en een snufje zout. Houd er rekening mee dat ansjovis al zoutig is, dus proef voordat je extra zout toevoegt.
  5. Laat de penne uitlekken en gebruik dezelfde pan met gezouten water om de broccoli 4 minuten te blancheren. Laat de broccoli uitlekken en voeg deze samen met de penne toe aan de saus in de hapjespan. Voeg als laatste de gesneden basilicum toe.
  6. Zet de hapjespan op tafel, schep op en bestrooi met een beetje geraspte Parmezaan. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Gevogelte Groente Broccoli