- 15 g Mirin / Rijstwijn
- 150 g Bamboe scheuten
- 1 Rode peper
- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Chinees gewokt varkensvlees in zoetzure saus op tafel.
- Snijd hamlappen in hapklare brokjes. Doe het vlees in een schaaltje en voeg witte peper, zeezout en rijstwijn toe. Meng alles goed en laat het vlees een half uurtje marineren.
- Verhit olie in een wok. Haal het vlees eerst door bloem, dan door het ei mengsel en weer door bloem en frituur in de wok. Laat het gefrituurde vlees uitlekken op keukenpapier.
- Maak de saus. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de knoflook, paprikablokjes, peper en lente-ui gedurende 2 minuten. Voeg dan sojasaus, suiker, rijstazijn en tomatenpuree toe. Blus af met een beetje water en laat al roerend inkoken.
- Voeg het gefrituurde varkensvlees en bamboe toe aan de saus en laat alles goed warm worden.
- Serveer de varkensvlees en bamboe saus onmiddellijk met witte rijst.