Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (keftedes) uit slow cooker op tafel.
- Doe de broodkruim/panneermeel, losgeklopt ei, sinaasappelrasp en -sap en de oregano in een kom. Voeg het gehakt, de ui en 3 tenen geperste knoflook toe en voeg naar smaak zout en peper toe. Kneed het geheel goed door elkaar.
- Vorm met vochtige handen worstjes van ongeveer 5 cm van het gehakt. Rol de worstjes door de bloem. Leg ze ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat ze iets steviger worden.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes 5-8 minuten of tot ze rondom bruin zijn, leg ze daarna op een bord en laat het bakvet in de pan.
- Doe voor de saus de ui met 1 teen geperste knoflook in de koekenpan, bak deze in 3-4 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng het geheel weer aan de kook, laat dit 1 minuut doorkoken.
- Schep de saus in de binnenpan en meng de gehaktballen erdoor. Leg het laurierblaadje hier bovenop en strooi er naar smaak zout en peper over.
- Zet de slow cooker 1 uur op hoog en vervolgens 4 tot 5 uur op laag. (kijk na 4 uur af en toe of de balletjes gaar zijn)