- 250 g Abricot Brandy
- 1 el Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Spaanse kippenpoten met brandy op tafel.
- Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snipper.
- Was de kippenpoten en dep ze droog.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in de braadpan.
- Braad de kippenpoten aan tot ze bruin zijn.
- Voeg de uiringen toe en laat ze lichtbruin kleuren. Voeg de helft van de knoflook toe en laat 1 minuut meefruiten.
- Blus af met brandy en een scheut water met een stukje bouillonblok naar smaak.
- Voeg de rest van de knoflook toe. Laat met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten sudderen.
- Als het vocht erg is verdampt, voeg dan eventueel wat brandy (of water met een stukje bouillonblok) toe.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
- Serveer met gekookte krieltjes en zelfgemaakte appelcompote.