Dulce de leche-ijs met pecannoten

Dulce de leche-ijs met pecannoten

Smulweb imageSmulweb

Zelf ijs maken? Probeer het Dulce de leche-ijs met pecannoten. Draai je eigen ijs in een ijsmachine met vers geroosterde pecannoten en volle slagroom. Om het ijs extra smaak te geven voeg een snufje zout toe. Een echte verwennerij voor bij het toetjesmoment.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Dulce de leche-ijs met pecannoten op tafel.

  1. Maak eerst de dulce de leche: verwijder het papieren etiket en leg het blik in een grote pan met kokend water. Zorg ervoor dat het blik volledig onder water staat tijdens het koken. Laat het 3 uur koken op laag vuur met een deksel op de pan. Controleer af en toe of het water het blik blijft bedekken. Er ontstaat een dikke karamelcrème.
  2. Voor de pecannoten: leg de noten met de boter en het zout in een kleine ovenvaste schaal. Rooster de noten 20-25 minuten en schep ze af en toe om. Laat afkoelen en hak ze fijn.
  3. IJs: Doe de dulce de leche in een kom en giet de slagroom, de melk en de rum erbij. Klop goed met een elektrische handmixer door elkaar tot alle klontjes zijn verdwenen. Zet het in de koelkast en laat goed koud worden.
  4. Giet het koude mengsel in een draaiende ijsmachine (dit duurt ongeveer een half uur) en voeg op het laatst de gehakte pecannoten toe. Schep het ijs in een kom en zet het in de vriezer.
eet smakelijk