Romige tonijnsalade met citroen en dille

Romige tonijnsalade met citroen en dille

Smulweb imageSmulweb

Frisse en romige tonijnsalade met citroen en dille, lekker voor op brood of bij de borrel. Heerlijk als lunchgerecht of tijdens een zomerse picknick.

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Romige tonijnsalade met citroen en dille op tafel.

  1. Neem een schaal en laat de tonijn uitlekken. Prak de tonijn losjes fijn met een vork. Voeg gesnipperde ui en fijngesneden bleekselderij toe en meng door elkaar.
  2. Pak een ander schaaltje en doe er halvanaise of mayonaise in. Meng met citroensap, fijngehakte dille en roer door elkaar. Breng op smaak met een kwart tl vers gemalen peper.
  3. Voeg het mayonaise-mengsel bij de tonijn en meng goed door elkaar. Proef en breng hoog op smaak met een snufje zout.
  4. Dek de schaal af en zet in de koelkast. Koel de tonijnsalade terug tot 7 graden Celsius, want koud is hij het lekkerst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Kruiden Tonijnsalade Citroen