Zomerse kersentaart met knapperige kruimels

Zomerse kersentaart met knapperige kruimels

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke zomerse kersentaart met knapperige kruimels. Gemaakt met kersen uit pot, amarettini, kersenjam en amandelaroma. Bakplaat voorverwarmen op 190 graden. Makkelijk te maken in poos van 45 minuten. Perfect voor bij de thee of koffie.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomerse kersentaart met knapperige kruimels op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 190 graden. Bodem springvorm bekleden met bakpapier. Rand invetten en bestuiven met bloem.
  2. Amarettini grof verkruimelen. Kersen ontpitten en steeltjes verwijderen. Kersen uit pot goed laten uitlekken.
  3. Doe de boter, bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, zout, amandelaroma en het ei in een beslagkom en mix hiervan een kruimelig deeg. Mag geen bal worden!!
  4. Verdeel driekwart van de kruimels over de bodem van de springvorm. Licht aandrukken. Helft van de amarettinikruimels erover verdelen.
  5. Kersen vermengen met de kersenjam. Over de bodem verdelen.
  6. Restant amarettini-kruimels door de overige deegkruimels mengen en over de kersen verdelen.
  7. Taart onderin de voorverwarmde oven plm. 45 minuten bakken. Eventueel na 30 minuten afdekken met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Kersentaart