Gevulde puntpaprika met feta en courgette

Gevulde puntpaprika met feta en courgette

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde puntpaprika's zullen niet alleen heerlijk smaken, maar ze zien er ook nog eens prachtig uit op je bord. Gevuld met courgette, bosui, spinazie en bedekt met feta. Geserveerd met gegrilde courgette en rucola pesto salade.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Gevulde puntpaprika met feta en courgette op tafel.

  1. Snijd met een kaasschaaf of snijmachine 4 dunne plakjes van de courgette af.
  2. Snijd ongeveer de helft van de overgebleven courgette in kleine snippertjes.
  3. Snipper de bosui.
  4. Zet een pan op het vuur, doe daar een klein beetje olijfolie in en bak de courgette en het bosuitje lichtbruin aan. Voeg hierna de spinazie toe tot het een mooi compact mengsel wordt.
  5. Snij de puntpaprika's in de lengte doormidden.
  6. Vul nu de puntpaprika geleidelijk met het net gemaakte mengsel.
  7. Bedek de puntpaprika met feta (niet teveel).
  8. Bak de gevulde puntpaprika 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  9. Bak de pijnboompitten goudbruin terwijl de puntpaprika's in de oven zitten.
  10. Gril tegelijkertijd de 4 dunne plakken courgette in een grillpan.
  11. Meng de rucola met de pesto (zelf maken is altijd het lekkerst).
  12. Leg wat rucola op het bord.
  13. Leg daarbovenop de puntpaprika.
  14. Rol de gegrilde courgette op (deze is als het goed is nog warm) en leg aan beide kanten van de puntpaprika een courgetterolletje neer.
  15. Strooi de pijnboompitten over het gerecht en besprenkel het geheel met nog een klein beetje pesto.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette Gevulde courgette