De gehaktbal van librije met een zwem-diploma

De gehaktbal van librije met een zwem-diploma

Smulweb imageSmulweb

Ontdek de lekkerste gehaktbal ooit, de gehaktbal van de Librije met een zwemdiploma. Met o.a. laos, ontbijtkoek, ketjap en bloem zit de bal bomvol smaak. Sudder de ballen in een heerlijke jus van Ui, ontbijtkoek, ketjap en laos en geniet van de geuren die vrijkomen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke De gehaktbal van librije met een zwem-diploma op tafel.

  1. Meng alle bovenstaande ingrediënten voor het gehakt met de handen tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  2. Verdeel het gemengde gehakt in gelijke porties, tot het aantal gewenste ballen en vorm ballen.
  3. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast en/of leg ze voor 15 min. in de vriezer.
  4. Braad de gehaktballen rondom aan in een braadpan waarin de gehaktballen de hele bodem bedekken. Haal ze voorzichtig met een lepel uit de hete boter en leg ze op een bord.
  5. Fruit vervolgens in de overgebleven boter een heel fijn gesnipperd uitje.
  6. Voeg 1 eetlepel bloem, 1 theelepel laos, en indien je van pittig houdt, een mespuntje sambal toe. Blijf goed roeren terwijl je de bloem gaart.
  7. Voeg 1 eetlepel ketjap manis toe. Voeg daarna, indien gewenst, 1 dun plakje (kan altijd nog wat meer) in kleine stukjes gesneden ontbijtkoek toe en blijf roeren.
  8. Voeg de ballen weer terug in de jus en voeg voldoende hete bouillon toe zodat de ballen net niet kopje onder gaan. Breng even aan de kook en laat dan ca. 45 min. op laag vuur sudderen.
  9. Leg de gehaktballen op de rug, school, vlinder of met de "vrije" slag in de jus en geniet van de geuren die vrijkomen!
  10. Proef de saus en breng op gewenste smaak. Indien nodig, pureer met een staafmixer tot een gladde jus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees