Vispotje old amsterdam

Vispotje old amsterdam

Smulweb imageSmulweb

Een vispotje in een overheerlijke saus van room, wijn en visbouillon. Blokjes vis, gamba's, prei, en wortel. En wat dit vispotje nog specialer maakt: Old Amsterdam kaas. Serveer met een goudbruin gerezen bladerdeegkapje.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vispotje old amsterdam op tafel.

  1. Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem. Laat 2 minuten bruisen zonder te kleuren. Draai het vuur laag en voeg de bloem toe. Roer de boter en bloem met een houten lepel glad. Voeg de room toe en blijf roeren tot de saus weer glad is. Voeg de wijn en de visbouillon toe en roer goed.
  2. Voeg prei en wortel toe en breng alles op laag vuur aan de kook. Laat 10 minuten zacht koken tot de groenten bijna beetgaar zijn. Snijd de visfilets in mootjes en voeg toe. Voeg de gamba's toe, laat het geheel heel zachtjes koken en controleer na 5 minuten of de vis gaar is. Voeg 200g Old Amsterdam toe.
  3. Breng het vispotje op smaak met het citroensap, zout en peper. Bestrooi met de peterselie, en voeg het restant van de Old Amsterdam toe.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Bestrijk elk plakje bladerdeeg aan één kant met het ei, plak het op de kom (eikant naar beneden). Bestrijk dan de bovenkant met ei en zet de stoofpannetjes op een bakplaat.
  6. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk