Kippenvleugels uit de oven

Kippenvleugels uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je in een handomdraai heerlijk knapperige kippenvleugels uit de oven met een kruidige marinade van gerookte paprikapoeder, kerriepoeder en gember. De knoflook zorgt voor een extra kick. Bak ze in 30 minuten gaar in de oven en je kunt aan tafel.

45 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Kippenvleugels

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kippenvleugels uit de oven op tafel.

  1. Pak een kommetje en meng hierin de olijfolie met de gerookte paprikapoeder, kerriepoeder en gemberpoeder. Hak de knoflook fijn en voeg dit toe. Roer alles goed door elkaar. Dek het kommetje af en laat de marinade 15-20 minuten in de koelkast staan, zodat alle smaken goed mengen.
  2. Doe de kippenvleugels in een grote kom. Roer de marinade nog even goed door en schenk dit over de kip. Meng goed, zodat alle vleugeltjes bedekt zijn.
  3. Laat de kippenvleugeltjes minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Het liefst een hele nacht, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kippenvleugeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de kippenvleugeltjes in ongeveer 30 minuten gaar. Draai ze na 20 minuten om. Serveer de kippenvleugels uit de oven warm.
eet smakelijk