- 1000 g Kippenvleugels
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kippenvleugels uit de oven op tafel.
- Pak een kommetje en meng hierin de olijfolie met de gerookte paprikapoeder, kerriepoeder en gemberpoeder. Hak de knoflook fijn en voeg dit toe. Roer alles goed door elkaar. Dek het kommetje af en laat de marinade 15-20 minuten in de koelkast staan, zodat alle smaken goed mengen.
- Doe de kippenvleugels in een grote kom. Roer de marinade nog even goed door en schenk dit over de kip. Meng goed, zodat alle vleugeltjes bedekt zijn.
- Laat de kippenvleugeltjes minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Het liefst een hele nacht, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kippenvleugeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kippenvleugeltjes in ongeveer 30 minuten gaar. Draai ze na 20 minuten om. Serveer de kippenvleugels uit de oven warm.