Spareribs in pittige marinade

Spareribs in pittige marinade

Smulweb imageSmulweb

Deze spareribs in pittige marinade zijn perfect voor de bbq. Na minimaal 4 uur marineren, 30 min. koken en 15 min. bakken op de bbq zijn de varkensribbetjes op z’n best. Lekker met een salade en stokbrood.

120 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spareribs in pittige marinade op tafel.

  1. Hak de spareribs in behapbare stukken of laat dit de slager doen. Bestrooi de spareribs met zout en peper.
  2. Roer in een ruime lage schaal een marinade van olie, ketjap, mosterd, citroensap, honing, suiker, uitgeperste knoflook en naar smaak sambal. Marineer de spareribs minimaal 4, maar bij voorkeur 24 uur.
  3. Houd enkele eetlepels marinade apart. Doe de rest samen met de spareribs in een ruime pan en schenk zoveel water op zodat de spareribs net onderstaan. Kook dit in ca. 30 minuten gaar.
  4. Laat de spareribs uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier.
  5. Verhit de barbecue. Bestrijk de spareribs met de achtergehouden marinade en rooster ze op de barbecue in 10-15 minuten goudbruin. Keer de spareribs regelmatig en bestrijk ze tussendoor met marinade.
  6. Slecht weer? Leg de spareribs op een bakplaat en rooster ze 15-20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees