Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocolade hazelnoottaart op tafel.
- Doe de chocolade in een vuurvaste kom en zet hem in een pan met kokend water. Verwarm onder voortdurend roeren tot de chocolade smelt (au-bain-marie). Haal de kom uit de pan en laat hem iets afkoelen.
- Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en klop totdat het mengsel dik en licht van kleur is. Spatel de chocolade, hazelnoten en rum door dit mengsel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de eiwitten in een schone kom en klop ze stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel.
- Schenk het mengsel in een ingevette springvorm van 26 cm doorsnede. Bak de taart 50 minuten in de onderste helft van de oven op 190 graden. Controleer met een prikker op gaarheid.
- Laat de taart in de springvorm afkoelen en bestrooi hem net voor het opdienen met poedersuiker.