Blue berry crumble pie

Blue berry crumble pie

Smulweb imageSmulweb

Deze blue berry crumble pie is heerlijk voor bij de koffie of als dessert. De crumble van boter, suiker, bloem en amandelschaafsel in combinatie met het beslag van eiwit, yoghurt, bessen en bloem zorgt voor een zacht en knapperig taartje. Vervang de bessen door je favoriete fruit, bijvoorbeeld frambozen of aardbeien.

25 min bereiden

ontbijt

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Blue berry crumble pie op tafel.

  1. Maak eerst de crumble: roer de suiker en bloem door elkaar en voeg de boter toe. Snijd de boter in stukjes en ga daarna met je vingertoppen door de kom totdat er allemaal kruimels ontstaan. Schep het amandelschaafsel er door en zet zolang in de koelkast.
  2. Verwarm de oven op 170 graden. Mix de eiwitten goed stijf met een mixer. Roer daarna met een lepel het eigeel er door. Voeg de suiker, olie en yoghurt toe en roer kort tot een gladde massa. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en schep door elkaar tot een beslag.
  3. Bedek een bak of springvorm met bakpapier of vet hem goed in. Giet het beslag in de vorm en verdeel de blauwe bessen erover. Kruimel daarna de crumble erover en zet ongeveer 60 minuten in de oven.
  4. Controleer altijd met een satéprikker of hij gaar is van binnen. Bestrooi met poedersuiker. Tip: je kunt ook de blauwe bessen vervangen door ander fruit zoals frambozen, aardbeien of abrikozen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Crumble Taart