Spaghetti met (zelfgemaakte) pesto en tomaat uit de oven

Spaghetti met (zelfgemaakte) pesto en tomaat uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse klassieker: heerlijke spaghetti met zelfgemaakte pesto en oven geroosterde tomaten. Een feest voor het oog en de maag.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaghetti met (zelfgemaakte) pesto en tomaat uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en kook de spaghetti in een pan met water.
  2. Snijd een grote teen knoflook fijn en meng met wat olijfolie. Voeg fijngesneden basilicum toe aan het mengsel.
  3. Smeer de gewassen tomaten (met tros!) in met het mengsel en plaats ze ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Maak de zelfgemaakte pesto door 2 teentjes knoflook te persen of fijn te snijden. Voeg vervolgens pijnboompitten, Parmezaanse kaas, verse basilicum, een scheutje olijfolie en versgemalen zwarte peper toe. Maak het fijn met een staafmixer.
  5. Meng de spaghetti, zodra het klaar is, met de pesto en leg de tros tomaten er bovenop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Sauzen