Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Panna cotta met frambozen op tafel.
- Breek de bastognekoeken in kleine stukjes en meng met zachte boter.
- Druk het mengsel aan in glazen als bodem. Zet het in de koeling.
- Week de gelatineblaadjes in een kommetje water.
- Breng de melk tegen de kook aan en haal de pan meteen van het vuur. De melk mag niet koken.
- Giet de gelatineblaadjes af, knijp ze uit en voeg toe aan de melk.
- Voeg de suiker en het vanillestokje toe aan de room en breng op laag vuur aan de kook. Roer voortdurend.
- Haal de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en roer het melkmengsel door de room.
- Laat een beetje afkoelen en giet dan de pannacotta in de glazen op het koekmengsel. Zet het een aantal uren in de koelkast.
- Week de gelatineblaadjes in water.
- Houd vier mooie frambozen apart.
- Verwarm de rest van de frambozen met de suiker in een pannetje. Pureer met een staafmixer en haal van het vuur.
- Giet de gelatineblaadjes af, knijp ze uit en voeg toe aan het frambozenmengsel.
- Laat even afkoelen en giet op de pannacotta in de glazen.
- Zorg ervoor dat de panna cotta al stevig is voordat je verder gaat. Plaats het daarna terug in de koeling.
- Garneer met een framboos en serveer.