Thaise pompoensoep met zoete aardappel

Thaise pompoensoep met zoete aardappel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Thaise pompoensoep met zoete aardappel en curry. De soep is lekker romig dankzij de kokosmelk en de vissaus geeft een hartige smaak. Perfect voor een regenachtige dag of als voorafje!

25 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Sereh / Citroengras
  • 15 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Thaise pompoensoep met zoete aardappel op tafel.

  1. Schrob de pompoen goed schoon, snij doormidden en haal de pitten en draden eruit (je hoeft de pompoen niet te schillen) en snij de pompoen in blokjes. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Snijd de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Hak ook de koriander fijn.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook met de sjalotjes. Bak eerst de stukken pompoen en daarna de zoete aardappel mee. Voeg het curry poeder toe en roer dit goed door het gebakken spul heen zodat de curry goed opgenomen wordt.
  3. Voeg de helft van de bouillon en de stengel citroengras toe. Laat dit ongeveer 20 minuten op een zacht vuur koken totdat de pompoen en de aardappel goed zacht zijn.
  4. Verwijder de sereh uit de pan en leg deze apart. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en de vissaus toe en doe de citroenstengel weer terug in de pan. Voeg de rest van de bouillon toe en laat dit nog even trekken op een klein pitje.
  5. Voeg op het laatst de gehakte koriander toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Zoete aardappelen