Mmmtoegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

Mmmtoegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten

Smulweb imageSmulweb

Spinazie in de hoofdrol. In deze taart combineert spinazie met verschillende kaassoorten. Een pittige taart die je kunt maken voor bijvoorbeeld een uitgebreide brunch.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Spinazie uit de diepvries
  • 6 Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Mmmtoegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten op tafel.

  1. Laat de - goed ontdooide - spinazie heel goed uitlekken in een zeef.
  2. Verhit de boter in de wok.
  3. Bak hierin de uisnippers en de knoflooksnippers glazig.
  4. Doe de goed uitgelekte spinazie erbij en laat alles plm. 5 minuten zachtjes sudderen. Af laten koelen.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  6. Rol het bladerdeeg uit. Laat het bakpapier dat meegeleverd wordt eronder zitten. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Beleg het bladerdeeg met de plakjes kaas.
  7. Roer de geraspte kaas, kwark, mozzarella, losgeklopte eieren en alle kruiden door de afgekoelde spinazie. De spinazie mag best wat extra pittig zijn!
  8. Verdeel de spinazie over het bladerdeeg. Laat een rand van plm 2 cm. vrij.
  9. Leg de andere plak bladerdeeg (zonder bakpapier!) erover.
  10. Druk de kanten heel goed aan. Eventueel met een vork!
  11. Maak met de punt van een mes (niet teveel drukken) een motief op het bladerdeeg (zie foto).
  12. Bestrijk de taart met de losgeklopte eidooier.
  13. Bak de spinazietaart in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende plm. 25 - 30 minuten. De taart moet een goudbruine kleur hebben gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas Hartige taart spinazie