- 600 g Spinazie uit de diepvries
- 6 Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Mmmtoegedekte spinazietaart met verschillende kaassoorten op tafel.
- Laat de - goed ontdooide - spinazie heel goed uitlekken in een zeef.
- Verhit de boter in de wok.
- Bak hierin de uisnippers en de knoflooksnippers glazig.
- Doe de goed uitgelekte spinazie erbij en laat alles plm. 5 minuten zachtjes sudderen. Af laten koelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Rol het bladerdeeg uit. Laat het bakpapier dat meegeleverd wordt eronder zitten. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Beleg het bladerdeeg met de plakjes kaas.
- Roer de geraspte kaas, kwark, mozzarella, losgeklopte eieren en alle kruiden door de afgekoelde spinazie. De spinazie mag best wat extra pittig zijn!
- Verdeel de spinazie over het bladerdeeg. Laat een rand van plm 2 cm. vrij.
- Leg de andere plak bladerdeeg (zonder bakpapier!) erover.
- Druk de kanten heel goed aan. Eventueel met een vork!
- Maak met de punt van een mes (niet teveel drukken) een motief op het bladerdeeg (zie foto).
- Bestrijk de taart met de losgeklopte eidooier.
- Bak de spinazietaart in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende plm. 25 - 30 minuten. De taart moet een goudbruine kleur hebben gekregen.