Verrukkelijke geroosterde tomatensoep alla caprese met mozzarella

Verrukkelijke geroosterde tomatensoep alla caprese met mozzarella

Smulweb imageSmulweb

Verrukkelijke geroosterde tomatensoep alla caprese met mozzarella wordt gemaakt met sappige tomaten, basilicum en overheerlijke buffelmozzarella. Deze soep vrolijkt uw dag op!

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Buffelmozzarella
  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Verrukkelijke geroosterde tomatensoep alla caprese met mozzarella op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht 180 graden). Tomaten halveren en de steelaanzet verwijderen. Bakblik invetten met 1 eetlepel olijfolie. Tomaten met de snijkant naar onderen op de bakplaat leggen en plm. 20 minuten bakken.
  2. Mozzarella in kleine stukjes snijden. Ui of sjalotje pellen en snipperen. Van de gebakken tomaten het velletje verwijderen (gaat heel gemakkelijk nu!).
  3. 1 eetlepel olijfolie in de pan verhitten. Hierin de uisnippers glazig bakken. Tomaten en plm. 1 dl. water toevoegen. Aan de kook brengen. Met de staafmixer pureren (je kunt de soep fijn pureren, wij vonden het lekkerder als er nog wat stukjes tomaat herkenbaar en te proeven waren.).
  4. 4 Soep op smaak maken met wat witte wijn-azijn, olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zout en een beetje suiker. Doe de soep in diepe borden. Garneer met de (buffel)mozzarella en wat basilicum. Druppel wat olijfolie over de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kaas Tomatensoep