Gerookte makreel salade met bieslook en yoghurt

Gerookte makreel salade met bieslook en yoghurt

Smulweb imageSmulweb

Een salade met gerookte makreel, frisse, knapperige bleekselderij, zoete appel, bieslook en zachte Griekse yoghurt. Mooi als lunchgerecht of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gerookte makreel salade met bieslook en yoghurt op tafel.

  1. Snijd de onderkant van de bleekselderij. Was de stengels en verwijder eventueel de draden. Snijd in plakjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.
  2. Snijd de bieslook fijn (houd evt. een paar takjes achter ter garnering) en meng deze, samen met het paprikapoeder, door de Griekse yoghurt.
  3. Meng de bleekselderij, de appel, de olijfolie, het yoghurtmengsel en het citroensap door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak de makreel schoon. Verdeel de makreelfilet in stukjes, houd nog wat stukjes achter ter garnering en schep de rest door de salade.
eet smakelijk