Marokkaanse kip met sinaasappel

Marokkaanse kip met sinaasappel

Smulweb imageSmulweb

De Marokkaanse kip met sinaasappel en kaneelstokjes, zo lekker! Bereid in een tajine of een pan, en serveer met couscoussalade. Maak af met amandelen en fijngehakte koriander.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Marokkaanse kip met sinaasappel op tafel.

  1. Doe de kip in een kom en voeg de zonnebloemolie, paprikapoeder en ras el hanout kruiden toe. Schep goed om zodat de kruiden goed verdeeld raken over de kip.
  2. Hak de ui, knoflook en gember fijn en bak in een pan lichtbruin. Voeg de kip toe en bak deze ca. 10 minuten rondom mooi bruin.
  3. Giet het sinaasappelsap en bouillon erbij en leg de kaneelstokjes tussen de kip.
  4. Bereiding tajine: Zet de tajine op een gasverdeler op het vuur of zet hem in een oven op 150 graden. Laat 30 minuten met gesloten deksel sudderen.
  5. Bereiding pan: Laat de kip 30 minuten zachtjes sudderen met gesloten deksel of afgedekt met aluminiumfolie.
  6. Hak de amandelen grof. Dit gaat makkelijk door ze in een zakje te doen en er een paar keer met de deegroller op te slaan.
  7. Bestrooi de kip met de amandelen en fijngehakte koriander. Serveer met couscoussalade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte