Durum met kip en pittige dip

Durum met kip en pittige dip

Smulweb imageSmulweb

Maak een pittige dip met mayonaise, ketchup, chilisaus, tandoori, curry en harissa. Voeg verse dragon en snij groenten fijn. Bak kip goudbruin en kruid met kippenkruiden. Warm tortillavellen kort op in oven, smeer dip op tortillavellen, voeg groenten en kip toe. Rol op en plooi aluminiumfolie rond voor een lekkere snack!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Durum met kip en pittige dip op tafel.

  1. Neem een mengschaal en voeg mayonaise, ketchup, zoete chilisaus, tandoorikruiden, currypoeder en harissa toe voor extra pit. Meng alles tot een gladde dip. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en snij de kruiden fijn. Meng de dragon in de dipsaus en zet aan de kant.
  2. Spoel alle groenten schoon en laat ze uitlekken. Verwijder het hart van de ijsbergsla en snij in fijne reepjes. Rasp de witte kool. Snij de komkommer in reepjes. Snij de tomaten in schijfjes en de rode ui in halve ringen.
  3. Snij de kipfilets overlangs in dunne lapjes en verwijder het witte vliesje. Snij de lapjes in reepjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Zet een braadpan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Bak de kipreepjes goudbruin en kruid ze met kippenkruiden. Bak in meerdere beurten als je grotere hoeveelheden bereidt. Maak de snijplank schoon onder stromend water.
  5. Leg de tortillavellen kort in de hete oven en smeer er een laagje saus op. Leg een selectie groentjes naar keuze in het midden van de tortilla en schep er een portie gebakken kip op. Vouw de tortilla dicht en rol op. Plooi aluminiumfolie rond de dürüm zodat je de rol uit het vuistje kan eten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte