Giouvetsi

Giouvetsi

Smulweb imageSmulweb

Griekse giouvetsi met kruidig lamsvlees, bleekselderij, tomatenpuree en rode wijn. Vervolgens 2 uur stoven in de oven in een Römertopf en je hebt heerlijk mals vlees. Voeg tot slot de orzo toe aan de giouvetsi en laat deze nog even pruttelen tot ie gaar is.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 150 ml Mavrodaphne wijn

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Giouvetsi op tafel.

  1. Kruid het in dobbelstenen gesneden lamsvlees met zout en peper.
  2. Laat de olie heet worden in een braadpan en braad het lamsvlees bruin.
  3. Voeg de 2 fijngesnipperde uien toe en laat deze lichtbruin bakken.
  4. Doe de knoflookpasta bij het vlees en de uien. Voeg daarna de in halve ringetjes gesneden bleekselderij toe en roer dit ook even goed mee om.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en roer dit gedurende 1 minuut goed door.
  6. Voeg de rode wijn toe en laat dit tot ongeveer de helft inkoken. Voeg nu het potje lamsfond toe.
  7. Neem nu de halve ui en snijd deze over het midden in tot op de helft, steek hierin het laurierblad. Steek dan aan beide zijden van het laurierblad telkens 2 kruidnagels in de ui.
  8. Voeg de ui met de kruiden toe aan de saus.
  9. Giet het vlees met de saus nu in een voorgeweekte Römertopf of Tajine en laat de saus gedurende 2 uur stoven in een warme oven. Het vlees moet bijna uit elkaar vallen op het eind, laat het anders gerust nog wat langer staan. Want hoe zachter het vlees, hoe lekkerder.
  10. Als het vlees goed gaar en zacht is voeg je de Orzo toe. Laat deze 15 à 20 minuten mee pruttelen in de saus (let goed op dat er voldoende vocht in de pan is om de Orzo gaar te laten worden, voeg indien nodig nog wat heet gekookt water toe).
  11. Verwijder de ui met de laurier en de kruidnagels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Pasta Rijst