- 6 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Daging rendang de oorspronkelijke versie op tafel.
- Blend peper en gember met de sjalotten en 4 el kokosmelk in de keukenmachine tot een gladde pasta.
- Schep de pasta in een grote, voorverwarmde wadjan of wok met de rest van de kokosmelk.
- Voeg vlees, salamblaadjes, sereh, laos, knoflook, koenjit en het zout toe – zorg dat alles onderstaat.
- Breng de rendang op middelhoog vuur onafgedekt aan de kook. Laat alles 2 uur zachtjes stoven, en schep regelmatig om zodat er niets aanbakt.
- Na ongeveer 1.5 uur is de kokosmelk zeer dik en grotendeels verdampt
- blijf dan nog ca 30 min regelmatig roeren tot er alleen olie overblijft.
- Laat het vlees nog 15 min in de olie bakken – blijf omscheppen.
- Verwijder salam en sereh en serveer de rendang heet met een royale portie witte rijst.