Daging rendang de oorspronkelijke versie

Daging rendang de oorspronkelijke versie

Smulweb imageSmulweb

Authentieke daging rendang gemaakt van mals rundvlees, laos en sereh. Na twee uur heb je een dikke kokosmelksaus en na nog eens 30 minuten blijft alleen olie over en krijg je de perfecte textuur van het vlees. Proef de echte smaak van Indonesië en serveer de rendang met een royale portie witte rijst.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Daging rendang de oorspronkelijke versie op tafel.

  1. Blend peper en gember met de sjalotten en 4 el kokosmelk in de keukenmachine tot een gladde pasta.
  2. Schep de pasta in een grote, voorverwarmde wadjan of wok met de rest van de kokosmelk.
  3. Voeg vlees, salamblaadjes, sereh, laos, knoflook, koenjit en het zout toe – zorg dat alles onderstaat.
  4. Breng de rendang op middelhoog vuur onafgedekt aan de kook. Laat alles 2 uur zachtjes stoven, en schep regelmatig om zodat er niets aanbakt.
  5. Na ongeveer 1.5 uur is de kokosmelk zeer dik en grotendeels verdampt
  6. blijf dan nog ca 30 min regelmatig roeren tot er alleen olie overblijft.
  7. Laat het vlees nog 15 min in de olie bakken – blijf omscheppen.
  8. Verwijder salam en sereh en serveer de rendang heet met een royale portie witte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Daging rendang