Pittige spaanse canneloni

Pittige spaanse canneloni

Smulweb imageSmulweb

De pittige Spaanse cannelloni is een aanrader voor alle liefhebbers van de Spaanse keuken. Een heerlijk recept waarbij de vulling van gehakt en chorizo wordt opgekruid met cayennepeper, paprikapoeder, tabasco, peper, zout en oregano. Dit in combinatie met de tomaten-paprikasaus, béchamelsaus en geraspte kaas zorgt voor een lekkere en vullende maaltijd. Geniet ervan!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 50 g Manchego Kaas

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pittige spaanse canneloni op tafel.

  1. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
  2. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee onder voortdurend omscheppen.
  3. Voeg de stukjes chorizo toe en bak ook even mee.
  4. Maak het gehakt pittig op smaak met de cayennepeper, paprikapoeder, tabasco, peper, zout en oregano. Hou wel in de gaten dat de chorizo ook pittig kan zijn! Voeg eventueel een scheutje rode wijn toe en zet de warmtebron hoog tot de wijn is verdampt.
  5. Laat de vulling iets afkoelen.
  6. Maak de sauzen!
  7. Voor de tomaten-paprikasaus: breng de tomatenblokjes samen met de gesnipperde paprika's, sjalotje en paprika even aan de kook. Maak op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder. Pureer de saus eventueel met de staafmixer.
  8. Voor de béchamelsaus: smelt de boter in een pan, voeg de bloem in één keer toe en goed roeren tot de bloem is opgenomen door de boter en een bal gaat vormen. Voeg nu beetje voor beetje de melk toe. Steeds goed roeren zodat geen klontjes ontstaan en maak de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Giet de tomaten-paprikasaus in de ovenschaal. Roer het losgeklopte ei door het wat afgekoelde gehaktmengsel en vul de cannelloni's met het mengsel of rol steeds een deel van het gehaktmengsel in een lasagneblad.
  10. Leg de cannelloni's in de tomatensaus. Giet nu de béchamelsaus over de cannelloni's en strooi de geraspte kaas erover.
  11. Zet de schaal plm. 20 - 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta