- 50 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde flespompoen met rijst en champignons op tafel.
- Snijd de pompoenen overlangs door de helft en verwijder de pitten.
- Bestrijk het pompoenvlees met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze omgedraaid (met de schil naar boven) in een braadslede en bak ze 45 minuten op 180°C in de oven.
- Kook ondertussen de rijst zoals vermeld op de verpakking en maak de boschampignons schoon.
- Bak de ui aan in wat olijfolie en voeg de boschampignons toe. Meng ze met de rijst, de peterselie en de gehakte walnoten.
- Haal het gare pompoenvlees uit de pompoenen, snijd het in blokjes en meng dit onder de rijstmengeling. Vul hiermee de pompoen weer op.
- Werk het geheel af met Parmezaanse schilfers en een takje platte peterselie.