- 250 g Buffelmozzarella
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Smulrecept gegratineerde tortellini caprese in pestoroomsaus op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de tortellini 1 minuut korter dan aangegeven op het pak in water met zout. Laat goed uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij deze in vieren. Snij de mozzarella in dunne plakken. Was de tomaten. Snij ze in dunne plakken.
- Verhit de olie in de wok of koekenpan. Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten mee (ze moeten nog beetgaar blijven). Blus het geheel af met witte wijn (voor wie geen alcohol gebruikt: bouillon kan ook). Laat dit inkoken tot plm. de helft. Voeg de slagroom toe. Breng alles aan de kook en laat plm. 2 minuten koken.
- Roer de pesto door de roomsaus. Maak de saus op smaak met peper en zout. Roer de champignon-pesto-roomsaus door de tortellini. Doe de tortellini met de saus in de ovenschaal.
- Dek de tortellini af met om en om buffelmozzarella en plakjes tomaat. Strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.