Ovenschotel hachee rodekool appeltjes en aardappelpuree super lekker

Ovenschotel hachee rodekool appeltjes en aardappelpuree super lekker

Smulweb imageSmulweb

Deze ovenschotel met hachee, rodekool, aardappelpuree en appeltjes is super lekker en een echte klassieker. Het geheim is in de details: met kaneel, kruidnagel, laurierblaadjes en slagroom tover je een ongelofelijke smaak op tafel. Perfect om te delen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Ovenschotel hachee rodekool appeltjes en aardappelpuree super lekker op tafel.

  1. Kruid het vlees met peper en zout en bestuif met bloem.
  2. Verhit de olie in de pan.
  3. Bak hierin het vlees snel rondom bruin.
  4. Pel ondertussen de uien en snijd deze in niet al te kleine stukjes. Voeg de uien toe aan het vlees en bak even mee. Blus af met de wijn.
  5. Voeg het laurierblad en het kruidnagelpoeder toe. Laat het vlees in plm. 1 1/2 - 2 uur gaar sudderen. Af en toe omscheppen. (Mocht het vlees te droog worden dan een kleine scheut water toevoegen)
  6. Als het vlees zo goed als gaar is, doe je de gesneden rodekool bij het vlees. Breng alles aan de kook. Voeg het kaneelpoeder en de in blokjes gesneden goudreinet eraan toe. Laat de rodekool met de hachee is plm. 20 minuten beetgaar worden. Af en toe omscheppen.
  7. Maak de rodekool op smaak met de vanillesuiker, cranberrycompote of bessengelei-jam en een scheutje balsamico-azijn. Voeg eventueel nog wat peper, zout of suiker toe. Gewoon proeven tot je het lekker vindt.
  8. Kook ondertussen de aardappelen gaar. Laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen met de slagroom (moet een stevige massa blijven).
  9. Schil de overgebleven goudreinet. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appel in mooie dunne plakken.
  10. Doe onderin de ovenschaal het hachee-rodekool-mengsel. Verdeel de aardappelstamp erover. Hierop de plakken appel, bestrooid met kaneel en suiker en wat paneermeel. Verdeel nog wat blokjes boter over de schotel.
  11. Zet de ovenschaal plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven. Maak je de rodekoolschotel al op een eerder tijdstip en is de schotel koud, dan heb je ongeveer 40 minuten nodig om het geheel te verwarmen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Stoofpotje Aardappelpuree