- 100 g crudo italiano
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lasagne zonder (of met) pasta (laag kcal) op tafel.
- Snijd de ui en wortel fijn en bak ze in een scheutje olie op laag vuur tot ze zacht zijn. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Dit duurt 5-10 minuten, totdat de ui lichtbruin wordt.
- Kluts het ei in een kom en voeg daar de ricotta aan toe samen met een eetlepel Italiaanse grove kruiden, een klein beetje zout en peper. Roer alles goed door.
- Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne langwerpige plakken.
- Kies een 2-persoons ovenschaal en maak laagjes van tomaat, courgette, Crudo Italiano, ricotta, wortel/ui en weer tomaat, courgette, Crudo Italiano, ricotta, wortel/ui etc. Probeer de verdeling in te schatten, zodat alles gebruikt wordt. Doe ongeveer 1-2 eetlepels tomaat en 1-2 eetlepels ricotta per laag en beleg het geheel met een laag courgette. Wees niet zuinig met de courgette, maar wel met de Crudo Italiano.
- Rasp vervolgens 40 gram Grana Padano en strooi die als laatste over de lasagne.
- Zet de lasagne 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.