Ouderwetse snert

Ouderwetse snert

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een recept voor ouderwetse snert? Probeer dan eens deze overheerlijke erwtensoep met varkensvlees, groente en worst. Laat het een nachtje intrekken voor de optimale smaakbeleving.

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ouderwetse snert op tafel.

  1. Was de spliterwten in een vergiet en doe ze na het spoelen in een grote soeppan met water. Breng aan de kook en voeg een bouillonblokje toe. Snij de varkenslappen in blokjes en doe in een andere pan met water en breng ook deze aan de kook (eventueel ook met een bouillonblokje).
  2. Snijd ondertussen alle groenten in stukjes of schijfjes, ongeveer ter grootte van een dobbelsteen. Als het water van de spliterwten kookt en het gaat schuimen, schuim je het af en voeg je de gesneden groenten toe aan de erwten. Blijf goed roeren op laag vuur.
  3. Na ongeveer een half uur, voeg je het vlees en wat kookvocht toe aan de groenten in de pan. Voeg ook de spekjes toe en laat alles zachtjes pruttelen. Blijven roeren om aanbranden te voorkomen. Houd wat bouillon van het vlees achter, mocht de snert te dik worden.
  4. Voeg de worst toe aan de soep en laat op laag vuur pruttelen. Als je de mogelijkheid hebt, laat de erwtensoep dan een nacht staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zorg dat je de deksel van de pan laat als je de soep wegzet. Serveer de ouderwetse snert lekker warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep