Courgettequiche met geitenkaas gedroogde tomaten en pijnboompitten

Courgettequiche met geitenkaas gedroogde tomaten en pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke courgettequiche gevuld met geitenkaas, gedroogde tomaten en pijnboompitten. De taartbodem is voorgebakken met een laagje geitenkaas, courgetteplakjes en bestrooid met tijmblaadjes en gekruid met zout en peper. Daarna de vulling met eieren, room en lente-uitjes over de taart verdelen. Met een mooie goudbruine kleur is de taart in 25-30 minuten klaar! Perfect gerecht voor tijdens een brunch of lunch.

25 min bereiden

voorgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 20+ kaas plakken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Courgettequiche met geitenkaas gedroogde tomaten en pijnboompitten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg indien nodig. Bekleed de vorm met bakpapier en leg daarop het bladerdeeg. Leg hierop nog een vel bladerdeeg en daarop de gedroogde peulvruchten of bakknikkers. Bak de bodem ongeveer 10 minuten voor in het midden van de voorverwarmde oven.
  2. Maak ondertussen de vulling. Was de courgette en verwijder de uiteinden. Schaaf de courgette in dunne plakjes met een kaasschaaf. Verkruimel de geitenkaas. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in hele smalle ringetjes. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  3. Haal de voorgebakken taartbodem uit de oven en verwijder de peulvruchten of bakknikkers en de bovenste laag bakpapier. Laat de bodem iets afkoelen en beleg deze met de plakken kaas. Leg hierop een laag courgetteplakjes die elkaar deels overlappen en bestrooi met peper, zout en tijmblaadjes.
  4. Verdeel hierover de helft van de geitenkaas, de helft van de gedroogde tomaatjes en de helft van de lente-uitjes. Verdeel hierover weer een laag courgetteplakjes die weer een beetje overlappen en bestrooi met peper, zout en tijmblaadjes. Giet hierover wat van de olie van de gedroogde tomaten en voeg de rest van de geitenkaas, gedroogde tomaatjes en lente-uitjes toe.
  5. Klop de eieren met de room door elkaar en giet dit over de taart. Verdeel de pijnboompitten over de taart. Zet de taart ongeveer 25-30 minuten in het midden van de oven tot de taart een goudbruine kleur heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Groente