Cipolline allaceto balsamico ( uitjes in zoetzure balsamico-azijn )

Cipolline allaceto balsamico ( uitjes in zoetzure balsamico-azijn )

Smulweb imageSmulweb

Cipolline all'aceto balsamico is een Italiaans bijgerecht van uitjes in zoetzure balsamico-azijn. Nadat de uitjes zijn geblancheerd, wordt het gemixt met basterdsuiker en balsamico-azijn. De uitjes kunnen direct gegeten worden, maar voor optimale heerlijkheid, laat ze langer ondergedompeld in de balsamico-azijn.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Cipolline allaceto balsamico ( uitjes in zoetzure balsamico-azijn ) op tafel.

  1. Pel de uitjes, maar laat de wortelaanzet eraan zitten.
  2. Breng het water en de witte wijn aan de kook en blancheer hierin de uitjes plm. 10 minuten tot ze zacht zijn. Zeef de uitjes uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
  3. Laat de basterdsuiker in een pan smelten op een niet te hoog vuur. Vlak voor de suiker gaat borrelen voeg je de uitjes erbij en roer goed door zodat de uitjes rondom met suiker zijn bedekt.
  4. Voeg nu de balsamicoazijn toe en laat dit geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Neem de pan dan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
  5. De uitjes zijn nu eetbaar. Echter, hoe langer je ze bewaart onder de balsamico-azijn, hoe lekkerder ze worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen