- 50 g Hazelnootpasta
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Salame di cioccolato op tafel.
- Snijd de margarine in kleine blokjes en zet het buiten de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Doe de koekjes in een groot plastic zakje (bijv. een broodzak) en druk de koekjes fijn met je polsen en handen.
- Breek de chocola in blokjes en laat het smelten (au bain marie of met de magnetron).
- Voeg al roerend (met een spatel of garde) de suiker en de eieren toe aan de margarine. Voeg daarna ook -de al een beetje afgekoelde chocola- en de rum toe en roer het door het margarinemengsel.
- Voeg nu de koekjes toe aan het chocolade-mengsel en meng alles goed.
- Pak een stuk bakpapier en leg het mengsel in de vorm van een worst. Maak het een langwerpige vorm (worstvorm).
- Wikkel het bakpapier om de worst heen.
- Pak aluminiumfolie en wikkel het om het bakpapier heen, vorm de worst.
- Zet de worst in de koelkast voor minimaal 3 uur.
- Haal de folie en het bakpapier van de chocoladeworst.
- Bestrooi de worst met een dun laagje poedersuiker voor een echte salamiworst-look. Je hebt nu een heerlijke chocoladesalami en een echte Italiaanse 'dolce' gemaakt!