Salame di cioccolato

Salame di cioccolato

Smulweb imageSmulweb

Een echte Italiaanse 'dolce'. Een chocoladesalami gemaakt van koekkruimels, chocolade, en boter romig gemengd met suiker, eieren, en een scheutje rum. Gevormd tot een worst, in de koelkast gezet en voor het serveren bestrooid met poedersuiker. Smullen maar!

15 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Hazelnootpasta

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Salame di cioccolato op tafel.

  1. Snijd de margarine in kleine blokjes en zet het buiten de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Doe de koekjes in een groot plastic zakje (bijv. een broodzak) en druk de koekjes fijn met je polsen en handen.
  3. Breek de chocola in blokjes en laat het smelten (au bain marie of met de magnetron).
  4. Voeg al roerend (met een spatel of garde) de suiker en de eieren toe aan de margarine. Voeg daarna ook -de al een beetje afgekoelde chocola- en de rum toe en roer het door het margarinemengsel.
  5. Voeg nu de koekjes toe aan het chocolade-mengsel en meng alles goed.
  6. Pak een stuk bakpapier en leg het mengsel in de vorm van een worst. Maak het een langwerpige vorm (worstvorm).
  7. Wikkel het bakpapier om de worst heen.
  8. Pak aluminiumfolie en wikkel het om het bakpapier heen, vorm de worst.
  9. Zet de worst in de koelkast voor minimaal 3 uur.
  10. Haal de folie en het bakpapier van de chocoladeworst.
  11. Bestrooi de worst met een dun laagje poedersuiker voor een echte salamiworst-look. Je hebt nu een heerlijke chocoladesalami en een echte Italiaanse 'dolce' gemaakt!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees