- 2 Sereh / Citroengras
- 1 el Seroendeng
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Smaakvolle thaise pindasoep op tafel.
- Snijd de rode uien fijn. Schil de gemberwortel met een dunschiller en hak het fijn. Ontdoe de rode peper van de zaadlijsten en snijd deze fijn. Hak vier knoflooktenen fijn. Snijd twee rode paprika's in kleine blokjes na de zaadlijsten verwijderd te hebben. Snijd de citroengras (sereh) in grove, grote stukken. Snijd ook de munt fijn. Kook de eieren hard.
- Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg ui, knoflook, gember, rode peper en citroengras toe. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Doe de pindakaas en tomatenpasta in een klein pannetje (niet op het vuur) en voeg 1 soeplepel hete bouillon toe. Klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen en giet bij de rest van de soep. Voeg ook de paprika toe en laat nog 15 minuten sudderen.
- Als het goed is, dan is de soep nu wat dikker geworden. Schep de citroengras eruit en doe de munt erin. Zet het vuur uit en roer er de harissa of sambal doorheen.
- Pureer de soep goed. Serveer met een 1/2 hard gekookt ei op de bodem van een soepkom en schep daar de soep overheen. Strooi vervolgens lekkere Seroendeng-uitjes op de soep.