Gekarameliseerde beenham met honing

Gekarameliseerde beenham met honing

Smulweb imageSmulweb

Deze gekarameliseerde beenham met honing is een verwennerij voor de hele familie. De hammetjes worden gebakken met een heerlijk kleverig en krokant laagje van honing, mosterd, tijm en knoflook. Serveer met heerlijke, krokante groenten en aardappelpuree.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Sinaasappelsap
  • 20 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gekarameliseerde beenham met honing op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Breng de honing met de rest van de ingrediënten aan de kook en laat 10 minuten op een lage stand trekken. Verwijder de tijm en laat afkoelen.
  3. Bestrijk de hammetjes royaal met het honingmengsel en bak ze 40 minuten in het midden van de oven tot het laagje krokant en kleverig is. Bestrijk de bovenkant tussentijds nog een paar keer met het honingmengsel.
  4. Snijd de ham in dikke plakken.
  5. Serveer met aardappels die tegelijkertijd met de ham zijn meegebakken in de oven of een romige aardappelpuree en knapperige groenten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees