Turkse pizza (lahmacun)

Turkse pizza (lahmacun)

Smulweb imageSmulweb

Breng een stukje Turkije naar eigen keuken met jouw zelfgemaakte Turkse pizza (lahmacun). Het recept voor deze Turkse klassieker is perfect voor een lunch of diner, hij is heerlijk gekruid en zit boordevol smaak. Maak ‘m af met knoflooksaus en jouw favoriete toppings en geniet.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water
  • 2 tl Chilivlokken
  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Turkse pizza (lahmacun) op tafel.

  1. Meng de bloem, gist, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2,25 gram zout en 250 ml water tot een soepel deeg. Vet een grote kom of schaal licht in en doe het deeg in de kom. Dek af met een schone theedoek en laat een uur à anderhalf uur rijzen. Het deeg moet ongeveer verdubbeld zijn in volume.
  2. Doe de ui, tomatenpuree, 2 tomaten, paprika (zonder zaadlijsten), rode peper, peterselie (inclusief steeltjes), honing en wat peper en zout in een keukenmachine en maal fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de rest van de vulling erdoor. Laat 15-30 minuten op het aanrecht staan.
  3. Meng de Turkse yoghurt met fijngehakte knoflook, een snufje suiker, peper en zout voor de knoflooksaus. Snijd alle overige groenten en doe ze in bakjes.
  4. Verdeel het gerezen deeg in 10 gelijke bollen deeg. Leg 1 bol op een snijplank en bedek de rest met een theedoek zodat het deeg niet uitdroogt. Rol de bol uit tot een min of meer ronde lap. Bestrijk de lap met 1/10 van de vulling. Herhaal dit met het overige deeg en de vulling.
  5. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de Turkse pizza's ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. De pizza is klaar als de onderkant van de bodem wat bruin ziet en het gehaktmengsel gaar is. Je kunt de pizza’s ook op een bakplaat in de oven bakken.
  6. Bewaar de gebakken pizza's (met de vulling op elkaar) tussen twee theedoeken zodat ze wat soepeler worden. Zet knoflooksaus en gesneden groenten op tafel. Laat je tafelgasten een eigen Turkse pizza beleggen met gewenste toppings. Rol de pizza op in aluminiumfolie en eet hem uit de hand.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza