Witte bonen in tomaten-paprikasaus met kabeljauw

Witte bonen in tomaten-paprikasaus met kabeljauw

Smulweb imageSmulweb

De kabeljauw wordt prachtig stevig en sappig als je hem pocheert, ofwel zachtjes laat garen in een heerlijke tomaten-paprikasaus. Gegarneerd met peterselie en geserveerd met witte bonen maak je het gerecht compleet. Geniet ervan!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Witte bonen in tomaten-paprikasaus met kabeljauw op tafel.

  1. Pel en snipper de uien. Deze worden later gepureerd dus dit hoeft niet netjes.
  2. Pel en snijd de knoflook fijn. Ook deze worden gepureerd dus deze hoeven niet erg klein. Hierdoor branden ze ook niet snel aan. Gebruik geen knoflookpers. Er wordt anders veel smaak uit de knoflook geperst.
  3. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  4. Halveer de puntpaprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika's in stukjes. Voeg de stukjes paprika toe aan de ui en knoflook en bak circa 5 minuten mee.
  5. Snijd de tomaten in stukjes, voeg ze toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met versgemalen peper. Schenk het water erbij en kook de saus circa 15 minuten met een deksel op de pan.
  6. Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  7. Snijd de kabeljauw in gelijke porties en bestrooi met zout en peper. Wentel de vis door de bloem en bak de vis in circa 6 minuten gaar. Voeg het klontje boter toe en knijp de limoen uit boven de vis. Lepel de boter over de vis. Zet het vuur uit.
  8. Pureer de tomaten-paprikasaus met een staafmixer.
  9. Spoel de bonen af, voeg ze toe aan de saus en warm goed door.
  10. Pluk en hak de peterselie fijn en roer de helft van de peterselie door de witte bonen in tomaten-paprikasaus.
  11. Serveer de bonen in saus met kabeljauwfilet gegarneerd met de overige peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Witte bonen